Woonhuis Nobelhorst
Almere

Afbeeldingen

Woonhuis Nobelhorst Almere

Deze moderne woning is gelegen in de woonwijk Nobelhorst te Almere. Nobelhorst is het dorp van Almere. In dit buurtje is het thema: ‘wonen bij de houtzagerij”. De woning wordt gekenmerkt door het strakke karakter. Aan de voorzijde van de woning is krachtig, donker metselwerk ter plaatse van de begane grond. Hier boven op bevind zich een rechthoekig volume van gevelstuc. In dit stucwerk is de gevel teruggelegd waardoor er een kader ontstaat. De gevel in de kader is van verticale houten sidings die voor een warme uitstraling zorgen. Het volume op de eerste verdieping steekt te plaatse van de entree uit waardoor het ook dienst doet als afdak boven de voordeur. Het witte volume loop aan de linker achterzijde van de woning omlaag. Achter dit deel is de woonkamer gepositioneerd. De woonkamer heeft een vide, waaraan ook de trap en de overloop aan zijn gelegen.

De woning heeft grote, verticale gevelopeningen. Behalve bij de keuken aan de voorzijde. De grootste gevelopening bevinden zich aan de achterzijde van de woning. Hierdoor is de woning tui georiënteerd.  De gevel bezit beweging maar tegelijk ook rust en is een samenspel tussen de verschillende materialen.